fbpx
augustus 14, 2017

Over mij

Graag stel ik mij even voor want voor dat ik personal trainer werd moest er echt bij mij zelf een gedragsverandering plaats vinden op het gebied van bewegen, voeding en rust. Mij is het gelukt en nu help ik andere om het zelfde te kunnen bereiken. Leeft, beweeg en geniet.

Mijn naam is Marco van den Brink. Ik ben geboren op 6 januari 1986 in Apeldoorn en ben daarna opgegroeid in een ondernemersfamilie in Eerbeek.
In 2008 heb ik een bedrijf opgestart in verhuurartikelen. Naast dat bedrijf werkte ik in loondienst, waardoor ik 60 tot 70 uur per week werkte. Voeding & rust waren de problemen van mij en hierdoor was ik ook te zwaar (zie foto’s hieronder: +- 98 kg).
In 2014 was ik er echt klaar mee. Ik verdiende goed, maar was niet tevreden over mijn lifestyle. Het bedrijf verkocht ik met succes. Er was namelijk één wens en dat was een fitte papa zijn! Na de verkoop ben ik mij gaan richten op sporten, voeding en rust. Via een sportschool kwam ik toen in aanraking met AALO-opleidingen. De knop moest echt om. Dat was best lastig, omdat familie en vrienden maken wie je bent. Hier kom ik verder in het verhaal op terug.
Nadat ik de opleidingen had afgerond, maakte ik een sprong in het diepe. Ik nam ontslag om van mijn hobby mijn beroep te maken. De omgeving zei: ‘Kijk uit Marco, straks gaat het mis.’ Maar ik was vastberaden en ging ervoor!
Op 1 september 2015 startte ik bij Ten Tije sport & wellness beleving in Apeldoorn, toen nog verdeeld over 2 locaties. Op 10 september 2015 werd ik papa van een geweldige dochter. Het succes ging door, want ik had een doel. Op 1 augustus 2016 werd ik manager over beide locaties. Ik startte toen ook mijn personal training op binnen Ten Tije sport. Daarnaast werk ik als weerbaarheidstrainer voor de gemeente Apeldoorn om leerplichtjongeren weer structuur te bieden. Dit gaat onder andere om ritme, schoolgang, afvallen, aankomen, pesten en zelfvertrouwen. Op 1 november 2017 heb ik mijn managementtaken neer gelegd bij Ten Tije om mij helemaal bezig te houden met personal trainingen, duo trainingen, small group traingen, weerbaarheidstrainingen voor jongeren en voedingsadvies.

Eigen ervaring bij de start van het aanpassen van mijn leefpatroon. Ook bij mij ging het niet vanzelf maar ik had een doel, een pad waar af en toe een obstakel was, ik had hier kunnen stoppen maar koos voor een omweg om zo weer verder te kunnen gaan met mijn doelstelling.
Ik stelde mij zelf de vragen:
Waar sta ik nu?
Waar wil ik naar toe?
Hoe bewandel ik die weg, wat moet ik ervoor doen en wat moet ik er voor laten.
De weg is niet altijd even makkelijk maar geloof in wat jij wilt bereiken en laat je niet beïnvloeden door andere maar zorg er ook voor dat het geen obsessie word.

Om even terug te komen op familie en vrienden. De omgeving maakt wie jij bent. Maar als het gezellig is en jij drinkt water of slaat een gebakje af, wordt er vaak gezegd:
1. Ah, doe eens gezellig mee.
2. Je moet niet meer afvallen hoor!
3. Je krijgt wel een smal bekkie hoor..

En wanneer je dan wel een keer meedoet, krijg je vaak te horen:
4. Weet je wel hoeveel kcal dit zijn?
5. Oei, dat wordt droog brood eten.
6. Mag jij dit wel hebben in dit dieet?

En wanneer er Chinees eten wordt gehaald, krijg je vaak te horen als jij vol zit:
7. Ah, eet nog wat. Jij sport het er wel weer af.
8. Aan Marco raken we toch niks kwijt, want hij is toch alleen maar met zijn voeding bezig.

Vooral punt 6 hoorde ik regelmatig. Het is geen dieet, maar een leefpatroon. Helaas associeren jouw familie, vrienden of kennissen gezelligheid vaak met ongezonde snacks en drank waar meer calorieën in zitten.
Dat neemt niet weg dat je niks mag maar maak bewuste keuzes zodat jij kan genieten en verantwoord gewicht kan verliezen.

Uiteindelijk zijn dit allemaal negatieve reacties, alleen heeft een ander het zelf niet door. Door deze reacties ga jij twijfelen. Doe ik het wel goed of raak ik ze niet kwijt? Het antwoord is simpel! Familie en vrienden raak je niet kwijt als ze echt van je houden en respect hebben voor jouw doelstelling. Je krijgt bij het afvallen vaak momenten die lastig kunnen zijn, zoals verjaardagen, etentjes en feestjes. Maar je moet ook genieten en lekker in je vel zitten. Dus wanneer je wat extra’s eet met een feestje, is dat helemaal niet erg! Dit is juist jouw succesmoment waar jij trots op moet zijn! Zo houd je het ook leuk voor jezelf en wanneer het een leefpatroon wordt, zit je lekker in je vel en krijg je de balans vanzelf te pakken. Zorg er wel voor dat je niet door negatieve reacties emotioneel gaat eten, zorg dat jij sterk bent. Jij hebt een doelstelling, die ander niet.

Maar het is natuurlijk niet allemaal negatief! Want als jij jouw doel behaalt, krijg je vanzelf de complimenten. Ook zijn er natuurlijk mensen die vanaf dag één achter je staan en jou steunen, helpen en motiveren.

Heb jij ook een doel, maar mis je de motivatie of weet je niet waar je moet beginnen? Neem vrijblijvend contact op, zodat ik jou kan gaan helpen.

 

Overgewichtfoto’s van mijzelf:
Hier was ik al denk ik een kilo of vijf á zes kwijt. Heel jammer dat ik dus geen betere foto’s heb. Toen deze foto’s werden gemaakt, wist ik nog niet dat ik zo’n klik met fitness zou krijgen en dat ik mensen met hetzelfde probleem zou gaan helpen.

    

Waar sta ik nu?

    

    

Delen